+90 212 855 93 40

Sosyal Medyada Biz}

Üretim

Oluklu Mukavva koli ve Kutular  : Piyasada en çok kullanılan ambalaj malzemesi olup, lineer denilen iki dış kağıt ve ondüle denilen bir ara kağıttan oluşur. İçerisine konulan ürünlere albeni kazandırıp, aynı zamanda ürünü her türlü olumsuz şartlarda koruyan ve satılmasına yardımcı olan ambalajlardır. 

Oluklu mukavva koli ve kutular, deniz ve hava taşımacılığında uygun ambalajlar olup, üzerlerine çok güzel baskılar yapılabilmesi ve hafif oluşları nedeni ile çok değişik amaçlar için kullanılır. Malzemenin % 100 geri dönüşümlü olması ve çevreye herhangi bir zarar vermeyişi de ayrıca dikkate alınması gereken önemli hususlardandır. 

Standart Koli ve Kutu : Standart koli ve kutunun bütün kapakları aynı boydadır. Dış kapakları kutunun ortasında birleşir. İç kapakları arasında kalan mesafe, kutu boy – en ortasına bağlı olarak değişir. Pek çok ürünün ambalajı olurlar. Ürünün tabanlarda daha iyi korunması istenirse kutu kapakları arasında kalan boşluğa ölçüye uygun bir parça yerleştirilir. Bu yöntem özellikle birden fazla dalgadan üretilen ve bir çok ürünün paketlendiği kutularda kutu tabanında oluşan kademe farkını ortadan kaldırmak için kullanılır.
Çift Taraflı Bindirmeli Kutu : Standart kutudan farkı tüm kapak boylarının belirlenen ölçülerde uzak tutularak, dış kapakların üst üste bindirilmesidir. En kapakları arasındaki boşluğu, üretim ve kullanım açısından ekonomik hale getirmenin bir başka yolu olan bu çözüm, genellikle ağır ürünlerin ambalajı olarak kullanılır. Aksi halde kutu tabanı yere paralel gelmeyeceği için istifte problem yaratır. Bu tiplerin kapakları genellikle tel dikişle kapatılır. 

Tam Kapaklı Kutu : Kutu dış kapaklarının tam olarak üst üste bindirildiği bu tip, çökmeye dayanıklıdır. Genellikle en ölçüsü dar olan ve yan yüzü üstüne istiflenen kutular, başlarda oluşan mukavva katı nedeniyle istife dirençlidir. 

Geçmeli Tabanlı Kutu : Kalıplı kutu çeşitlerinden olan bu kutu, bant gerektirmeden belirli bir sıra ile kapatılınca kilitlenen alt ve üst kapakları nedeniyle genellikle tüketici ambalajı olarak değerlendirilir. Eklemesi kutu üreten firmada genellikle yapıştırma olarak yapılır. 

Teleskopik Tava : Kalıplı veya standart olarak üretilen bu tavalar, düz şekilde sevk edilirler. Kurulduktan sonra köşeleri kullanıcı firma tarafından yapıştırılır veya dikilir. Ülkemizde yaygın olarak kesme çiçek ambalajı olarak kullanılır. 

Teleskopik Kutu : İki tane tek taraftan kapaklı kutunun ağızları yüz yüze gelecek şekilde birbiri üzerine geçmesi ile oluşur. Genellikle iç ve dış kutu farklı oluklu mukavvadan üretilir. Yan duvarlarda çift kat mukavva kalınlığı olması kutunun dayanıklı olmasını sağlar. Özellikle narenciye ambalajı olarak kullanılan bu tiplerde, kutunun çökme değeri, iklim koşulları, istifte bekleme, sevkiyat gibi dış etkenlere bağlı olarak azaldığından, iç kutular çift dalga, hatta bazı yüzlerde çeşitli yardımcı malzemeler kullanılarak neme dayanıklı olarak üretilirler. Dış kutular ise liner’da genellikle beyaz veya mermerli kağıtlar kullanılarak çarpıcı baskılarla üretilirler. Özellikle geniş yüzeylere yapılan baskıların neden olduğu yüzey ezilme değeri kaybı, bu kutu türünde azalmaktadır. 

Bulk Bin : Taneli ve toz halindeki ürünlerin ambalajında kullanılırlar. Sekizgen tüp şeklindeki yan duvarların alt ve üstüne geçirilen sekizgen tavalarla killendirilen bu kutu, geometrik formu nedeniyle çok büyük yükler taşıyabilir. Paletle hareket ettirilir, çemberlenerek palete sabitlenir. Toz halindeki ürünler söz konusu olduğunda içerisinde büyük boy körüklü plastik torba kullanılır. 

Tek Parça Teleskopik Kutu : Genellikle otomatik dolum makinelerinde kapatılan bu kutu, çok amaçlıdır. Dayanıklı tüketim mallarından ete kadar pek çok ürünü paketler. Üst üste istife dayanıklıdır. 

Dört Nokta Yapıştırma Tava : Kalıplı üretilen, dört köşesi yapıştırıldıktan sonra düz olarak sevk edilen tavalardır. Başka tiplerle birleşerek kapak olarak da kullanılırlar. Kurulmaları çok kolay olup, yaygın olarak dayanıklı tüketim malları ve gıda maddeleri ambalajlı olarak kullanılırlar. 

Otomatik Dolum Tavası : Kalıplı kutu çeşitlerinden olan bu tava, içki, meşrubat gibi ürünlerin ambalajlanmasında kullanılır. Kullanımı oldukça yaygın olan ekonomik bir tiptir. 

Çökme Tabanlı Kutu : Kalıpla üretilen, ekleme ve taban yapıştırması yapılıp, düz olarak sevk edilen kutulardır. Genellikle tek dalga mukavvalarla üretilirler. Tüketici ambalajı olarak kullanılırlar. Kullanım öncesi kutunun çapraz köşelerinin ortaya doğru itilmesiyle tabanları otomatik olarak kurulur. Kapatma için ek malzeme gerektirmezler. Ofset baskılı kutuların vazgeçilmez tipi olup, cam ve bunun gibi hassas ürünlerin ambalajında kullanılırlar.